top of page

Alkalmazott Terápiák

Fájdalom kezelés - Fasciális terápiákkal
A fascia szó szerint formát ad testünknek, fejünktől lábujjainkig összetart minket, és fontos feladata van, az érzékelés. Ez a kollagéndús, szakadásnak ellenálló, szalagszerű szövet körülveszi az agyat, csontokat, izmokat, valamint az egyes izomrostokat, és a belső szerveket is összefogja. Amennyiben ebben a rendszerben valamilyen disztorzó jelentkezik, azt a szervezetünk fájdalommal kommunikálja. Egy állapotfelmérés alkalmával ezek a jól körülírható fájdalmak mutatják meg a terapeutának a probléma valódi okát. A kezelés nem fájdalommentes, de nagyon gyors és látványos eredményt hoz. A beszűkült ízületi mozgástartomány megnő (pl befagyott váll), a fájdalom csökken, sok esetben elmúlik a kezelést követően azonnal, a páciens megkönnyebbül.

Amennyiben Önnek bárhol, a mozgás szervrendszerben fájdalmai jelentkeznek, s nem csillapítja sem krém, sem gyógyszer, keressen bizalommal.

...Első alkalommal egy lazító masszázzsal kezdte a kezelést, majd következett a csontkovácsolás. Gyakorlatilag visszanyomta, helyremozgatta a lábaimat, medencecsontjaimat a helyükre. A kezelés előtt a két lábam hosszúsága között 3 cm eltérés is volt. Ez, és a járás közbeni fájdalom gyakorlatilag az első kezelés után elmúlt...

 

Margó

Derék protokoll

Phd. Dr. Papp János által kifejlesztett különleges kezeléssor mozgásszervi problémák kezelésére. Az úgynevezett “protokoll” eljárások ötvözik a modern nyugati oszteopátia és a hagyományos kínai orvoslás manuálterápiás módszereit.

A meghatározott sorrendben végzett lazító és nyújtó fogások, a kineziológiai tapasz és a fülakupunktúra együttes alkalmazása biztosítja a gyors és eredményes gyógyulást.

A kezelés időtartama: 90 perc

 
Breuss gerincmasszázs

Lazító, energetizáló hátmasszázs mely oldja a lelki és testi feszültségeket és segíti a szervezet öngyógyító mechanizmusainak beindulását. Ez a masszázs a legideálisabb a gerincoszlop mély izmainak ellazítására valamint a Dorn porckorong -terápiára és az ízületi mobilizációra való előkészítésre. Ez a masszázs kivállóan alkalmas a stresszes életvitel okozta izomfeszültségek oldására illetve egyfajta reflexzóna masszázsként hat az idegrendszerre és a gerincvelő álltal beidegzett belső szervekre is.
 

 

Dorn gerincterápia

A Dorn-féle gerincterápia egy kézzel végzett kíméletes korrekciós gerincterápia, amely a gerinc és a test ízületeinek a megfelelő helyzetbe visszaállításával éri el hatását.

Gerinc megbetegedéseinek kezelésénél egyik leggyakrabban alkalmazott módszert a német Dieter Dorn dolgozta ki. Nem tett mást, mint egy, a feledés homályába merülő népi gyógymódot fejlesztette tovább. A terápia néhány évtized alatt nagy népszerűségre tett szert hazájában, de a világ számos más országában - így Magyarországon is. Enyhébb elváltozásoknál egy-két alkalommal végzett terápia után, súlyosabb esetben négy-öt alkalom után már komoly javulás várható pusztán a gerinc korrigálásával.

 

“...a kezelés után mintha kő gurult volna le a hátamról. Este aztán nyugodtan aludtam, a másnap fájdalom nélkül telt..”

 

Rita

“...Az első kezelés után pár nappal a nagyon erős fájdalmam tompult, a gyógyszer adagok a felére csökkentek, majd teljesen abbahagytam a szedésüket.
Az idegsebész orvosom meglepődött a jelentős állapot javulás miatt és a műtétet törölte.

 

Barbara

Trigger pont terápia

A triggerpont a vázizmon belül egy erősen irritált, „begörcsölt“ terület, mely sokszor kb. borsónyi nagyságú. Ez a csomó egy állandóan görcsben álló izomhoz hasonlítható, a vázizmon belül. Minden izomhoz tartozik egy-egy terület, ahová a triggerpontból fájdalom sugárzik ki. A fájdalom helye alapján könnyen lokalizálható a harántcsíkolt izom, ezáltal pedig a kezelendő terület.

Teniszkönyök, golfkönyök, vállfájdalmak, fejfájás, karba sugárzó fájdalmak, hátfájás, derékfájás esetén alkalmazom ezt a terápiát. Egy izomcsomó kezelése pár percet vesz igénybe, de hónapok óta fennálló problémákat szüntethet meg.

 

Ízületmobilizációs technikák

Ez egy komplex egész test kezelés, melynek alapját a hagyományos kínai gyógyászat tudása adja. A kezelés során az egész testet átmozgatom,  a merev izmokat fellazítom, szükség esetén az izmokat összehúzó trigger pontokat kezelem, majd az izületekben található ún. funkcionális blokkokat oldom speciális kimozgatásokkal és műfogásokkal.
A gerincoszlop, csípőizület, térd, váll és könyök, valamint a kisizületek átmozgatásával, mobilizálásával felszabadulnak az izületi blokkok, melyek a legtöbb esetben az izületi és gerincfájdalmak megszűnését is eredményezik. 

 

“...Áprilisban megvásároltunk egy Evminov féle padot, amit a Gábor által összeállított edzésterv alapján elkezdtem használni naponta több alkalommal,... már rövid használat után is éreztem jótékony hatását.
A korábbi állandó lábzsibbadás mostanra teljesen megszűnt...

 

Dóra

Evminov gerinctorna

A módszer leginkább a súlyfürdő és a gerinctorna keresztezéseként írható le, mely segítséget nyújt a gerincfájás megelőzésben, mind a gerincet érintő betegségek kezelésében vagy a műtét utáni felépülésben.

A módszer lényege, hogy:

1. Tehermentesíti a gerincet adagolt / fokozatos nyújtások által.
A gerinc tehermentesítése a saját testsúly és a gravitáció hatására történik. A finom gerincnyújtás csökkenti a porckorongon belüli nyomást így a hátfájdalmat.
2. Megteremti a porckorong regenerálódáshoz szükséges feltételeket.
Ezt a kis amplitúdójú mozgásokból álló statikus és dinamikus gyakorlatokkal érjük el, melyek a gerinc, ill. porckorong regenerációjához, valamint a csigolyákat stabilizáló mély hát- és hasizmok megerősödéséhez vezetnek.

További információ: www.evminov.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Árak és fontos információk
 

Első alkalom: 50-60  perc - 22.000 Ft.

További kezelések: 50-60  perc - 17.000 Ft.

  • Leletek áttekintése

  • Tünetek felmérése, okok felderítése

  • Breuss gerincmasszázs

  • FDM terápia

  • Fascia kezelés

  • Trigger pont terápia

  • Dorn gerincterápia és/vagy ízületmobilizációs kezelés

  • Életmód tanácsdás, gerinctorna

 

A kezelések előtt mindenképpen mérlegelni kell az esetleges kontraindikációkat, ami egy konzultációt és a páciens orvosi leleteinek megtekintését foglalja magában.

Kérem a kezelésre hozza magával orvosi leleteit, valamint egy 
könnyű pamutruhát és rövidujjú pólót!

 

                Bankkártyás fizetés lehetséges!

 

 

Bejelentkezéshez kérem hívjon, vagy küldjön egy sms-t a 06309225120 -as számon.
Amennyiben nem veszem fel, valószínűleg dolgozom és amint tehetem visszahívom Önt! Ezért kérem, számkijelzéssel hívjon!

Kezelés lemondására 24 órával a kezelés időpontja előtt van lehetősége. Amennyiben a kezelés megbeszélt időpontjára nem jön el, a kezelést illik kifizetni.

Tisztelettel,
Kovácsi Gábor

spine1.jpg

Állapotfelmérés, konzultáció, gerincbarát tanácsadás, gerinctorna.

Back Massage

Az úgynevezett “protokoll” eljárások ötvözik a modern nyugati oszteopátia és a hagyományos kínai orvoslás manuálterápiás módszereit.

Breuss masszázs

Breuss féle gerincmasszázs. Egy igazán mély, lazító izommasszázs.

Dorn terápia

Dorn gerincterápia. Aktív közreműködést igényel, mozgás közben végzett csigolyakorrekció.

Trigger pont terápia

Trigger pont terápia.

02.JPG

Evminov gerinctorna. Egyedülálló hármas hatás: fájdalomcsillapítás, mély hátizom erősítés, porckorong hidrartálás.

chiropractic

Ízületmobilizációs technikák, Az ízületi blokkok oldása javítja az ízületek mozgathatóságát, funkcióját. Csökken a fájdalom, szabadabb a mozgás...

thai

Thai masszázs. Thaiföldön tanultam ezt a népszerű masszázstechnikát. Energetizál, frissít, feltölt, az öngyógyítást segíti...

043.JPG

Az Evminov gerinctorna sikeresen alkalmazható gyermekkorban a gerincferdülés megelőzésére.

bottom of page